سوالهای آسمانی در سايه آبی
آسمان خانم در وبلاگ سايه آبی سه سوال جالب مطرح کرده است که بهطور خلاصه در اينجا نقل میکنم:
۱- به نظر من نسبت دادن "دنیای مجازی" به اینترنت و مشتقاتش باعث ایجاد نوعی بار معنایی منفی میشود. نظر شما چیست؟
۲- آيا ریشه استفاده از لحن توهین آمیز در وبلاگ صرفن بخاطر عدم ارتباط رو در رو و یا ناشناخته بودن نویسنده هست؟
۳- تا چه حد برایتان مهم هست مطلبی که میخوانید توسط فردی نوشته بشود که با نام خودش مینویسد و یا کسی که با نام مستعار مینویسد؟
اما جواب من به این سه سوال:
۱- با اصطلاح "دنيای مجازی اينترنت" مشکلی ندارم و نهتنها در آن باری منفی نمیبينم بلکه فکر میکنم بکار بردن لغت "دنيا" برای اينترنت نشانه ارزش بالای اينترنت بهعنوان يک وسيله ارتباط جمعی است در صورتی که برای راديو و تلوزيون و روزنامه لغت "دنيا" استفاده نمیشود. و اما لغت "مجازی" در مقابل "واقعی" قرار میگيرد و "دنيای واقعی" تعريفی مشخص دارد که اينترنت در آن نمیگنجد، پس اينترنت برای خود دنيائیست و چون دنيای واقعی نيست، "دنيای مجازی"ست.
۲- ریشه استفاده از لحن توهین آمیز در وبلاگ صرفن در بیفرهنگی نويسنده آن است. بسياری تفاوت لحن "انتقاد آميز" و "توهين آميز" را نمیدانند. البته رودرو نبودن (دستش که به من نمیرسه، بذار يه حالی ازش بگيرم) و عدم شناخت طرف مقابل (معلوم نيست طرف چه پخيه) حالت کاتاليزاتور دارد.
۳- اينکه وبلاگنويس با نام واقعی و يا مستعار مینويسد، ارزش نوشتهاش را تعيين نمیکند. حتا در بعضی موارد برای من نوشته شخصی با نام مستعار دلچسبتر است چرا که به وضوح میبينم بسيار کسان که با نام واقعی مینويسند به دلايل متفاوت خودسانسوری میکنند.
1
رک گو جان ممنون از لطفت که در وبلاگت این سوالات را مطرح کردی.
در مورد اول، به رادیو و تلویزیون و روزنامه و غیره هم لفظ "دنیا" تعلق میگیرد...مثلا میگویند "دنیای مطبوعات". ولی گذشته از این، قبول دارم که دنیا بار معنایی مثبت دارد ولی شما نگفتید که چرا اینترنت را نمیتوان جزئی از دنیای واقعی در نظر گرفت. درست هست که اینترنت قابل لمس نیست ولی این دلیل بر مجازی بودن نیست. اگر لطف کنید از دیدگاه خودتون دنیای واقعی را تعریف کنید و بگویید چرا اینترنت جز آن نیست عالی میشود.
در مورد سوال دوم و سوم، شخصا با شما موافقم.
در ضمن از این عکس زیبا لذت بردم:)
Post a Comment
>>